برای خرید روغن موتور با بهترین کیفیت و بهترین قیمت به بخش روغن موتور و مکمل های آن مراجعه نمایید .
بیشتر درباره روغن موتور بدانید :
روغن موتور از دو جزء روغن پایه و افزودنی ها نشکیل شده است. روغن پایه باعث می شود که روغن موتور، روان کاری قسمت های متحرک را انجام دهد تا اصطکاک کاهش پیدا کند. ولی چون روغن موتور به تنهایی برای محافظت از موتور کافی نیست، بنابراین از مواد افزودنی برای محافظت بیشتر از موتور استفاده می شود. این افزودنی ها به چند دسته تقسیم می شوند:
نکته دیگری که در هنگام خرید روغن موتور بایستی به آن توجه کرد، گرید آن است. روغن های موتور از لحاظ گرید یا درجه به دو دسته تقسیم میشوند:
مطلب بعدی که در انتخاب روغن موتور بایستی به آن توجه شود، سطح کیفی آن می باشد. در طبقه بندی انجمن نفت آمریکا(API)، برای نشان دادن سطح کیفی روغن از نشانی دوحرفی استفاده می شود.
حرف اول نشان دهنده نوع موتوراست که حرف S نشان دهنده موتورهای بنزینی و حرف C نشان دهنده موتورهای دیزلی است. حرف دوم ارائه دهنده کارایی آن طبقه استف به این صورت که کیفیت روغن با بالارفتن حروف الفبا افزایش می یابد. نکته مورد توجه دیگر رنگ روغن است که معیار خوبی برای انتخاب روغن نیست و بایستی آزمایشهای دیگری برروی آن انجام شود. چون افزودنی های موجود در روغن باعث تیره شدن رنگ روغن می شود، بنابراین روغن کارنکرده شفاف و کمی تیره است. سیاه شدن روغن در اثر کارکرد تدریجی نشان دهنده این است که روغن دارای مواد پاک کننده لازم است و این روغن قادر به انتقال مواد زائد و رسوبات از لابه لای قطعات است. بنابراین برای انتخاب روغن موتور مناسب بایستی به چند نکته توجه داشت:
بنزینی یا دیزلی بودن موتور، مدل خودرو و شرایط آب و هوایی. پس از در نظر گرفتن موارد فوق بایستی به سطح کیفی روغن و کیلومتری که میتوان با آن پیمود توجه کرد. در مورد کیلومتر کارکرد بر روی بسته بندی روغن بایستی به این نکته توجه کنیم که این تعداد مسافت برای شرایط رانندگی نرمال است، چون کارایی و طول عمر روغن موتور بسته به فاکتورهایی است که در تشکیل لجن سهم دارند. این فاکتورها عبارت اند از:
بایستی توجه کرد که راکد ماندن روغن دلیلی بر حفظ کیفیت آن نیست، بلکه باید بعد از 4 الی 6 ماه برای روغن هایی که سطح کیفیت پایینی دارند و 6 الی 12 ماه برای روغنهای با کیفیت بالا، روغن موتور را تعویض کرد.
وقتی که روغن سر ریز می شود بایستی توجه کرد که روغن اضافه شده از همان روغن قبلی باشد و روغن های مختلف را نباید با یکدیگر مخلوط کرد.